• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Як обрати якісну курятину?
    Опубликовано: 2020-11-10 18:35:14

    Куряче м’ясо – поширений делікатес не лише серед українців, а й у всьому світі. Курку тушкують, смажать, варять, роблять з неї супи, запікають в духовці, додають в пироги і салати, та багато що інше. Та страви вийдуть лише якщо продукти свіжі. Тому ми зібрали для вас поради як обрати якісну курятину.

    За що люблять курятину? 

    Це м’ясо цінують перш за все за його користь. Адже воно багате на повноцінний тваринний білок, який відповідає за ріст м'язів, калій, залізо, фосфор та цілу низку вітамінів та амінокислот. Це все необхідно нам для підтримки імунітету. Також курятина містить в собі колаген, який уповільнює процес старіння.

    Вона ідеально підходить для тих, хто хоче схуднути або ж харчуватися правильно. М'ясо дуже добре засвоюється і регулює обмін речовин. Особливо корисно ласувати курятиною вагітним, дітям, літнім людям та спортсменам. Це все тому, що курятина найкраще серед усіх інших видів м’яса засвоюється організмом людини.

    На що звернути увагу при виборі

    Перш за все, потрібно звернути увагу на зовнішній вид м’яса. М’ясо курки має бути ніжно-рожевого кольору, без дефектів, гематом чи порізів. Якщо колір шкіри жовтий або сірий, а м’ясо неприродно яскраво-червоне, краще відмовитися від купівлі. До такого продукту додали барвник і це може бути небезпечно для здоров’я. Також зверніть увагу на запах: він не має бути різким чи неприємним.

    Якщо курятина лежить в упаковці, слід уважно читати те, що на ній написано. Курятина зберігається від 4-х до 7-ми діб. Наприклад, на упаковці продукції від ТМ «Пан Курчак» йдеться, що термін придатності м’яса – 7 діб. Пам’ятайте, якщо термін придатності – більш як тиждень – м’ясо з домішками. 

    Пан Курчак лоток замариновано

    Розмір курки має бути природним. Якщо перед вами величезні ніжки або неприродно велика грудка, краще відмовитися від купівлі. Приміром, розмір курячої грудки не повинен перевищувати 20 см, а ніжки – 15 см.

    При купівлі

    При купівлі замороженої курки можна придбати прострочену, стару продукцію. Тож якщо перед Вами стоїть вибір – купити охолоджену або заморожену курятину, купуйте охолоджену. Щоб перевірити, чи була охолоджена тушка заморожена раніше, натисніть на неї пальцем – якщо відбиток залишається, краще не купувати товар.

    Купувати м’ясо потрібно лише в перевірених місцях, у виробника, якому довіряєте. Зверніть увагу на те, скільки років виробляється продукція, якою є їхня репутація та наскільки вона поширена на ринку. Якщо купуєте курятину на вагу – буде краще, якщо ви уточните у продавця чи є в них відповідні сертифікати безпеки.

    Важливу роль має місце, де курка лежить для продажу. Якщо перед Вами прилавок, де навалені кури, м’ясо в’ялиться на сонці, а навкруги рояться зграї мух, то гарантії придбання здорового продукту немає. Адже за правилами м’ясо повинне зберігатися в холодильних установках, при температурі 0 градусів. 

    Головне – свідомо та уважно підходьте до вибору курятини і ваші страви завжди будуть на висоті!

    Смачного!

    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.