• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Україна входить до ТОП-5 світових виробників волоського горіху
    Опубликовано: 2020-11-05 16:07:00

    В Мінсільгоспі США прогнозують у сезоні 2020/2021 рекордне виробництво волоських горіхів у світі - на рівні 2,3 млн. тонн.

    За даними USDA (United States Department of Agriculture), Україна входить до ТОП-5 світових виробників волоських горіхів зі 126 тис. тонн, повідомляє "ПроАгро Груп" з посиланням на "Економічну правду".

    Зазначається, що на двох глобальних лідерів ринку - Китай і США - приходиться 75% із усього виробництва волоських горіхів.

    Також прогнозується, що обсяги експорту зростуть загалом на 14% - до 946 тис. тонн, а світові запаси зростуть на 20%. Зокрема, прогнозується зростання виробництва у Китаї на 2% - до 1 млн. тонн. Водночас, як очікується, у США виробництво зросте на 20% - до рекордних 708 тис. тонн. При цьому, у Чилі також прогнозується ріст на 20% - до 150 тис. тонн.

    "Виробництво в Україні прогнозується на рівні 126 тис. тонн за нормальних умов вирощування. Експорт на провідні ринки - Європейський Союз та Туреччину - очікується без змін", - йдеться у звіті USDA.

    Дані Мінсільсгоспу США також свідчать, що Україна посідає 4-те місце у рейтингу світових експортерів волоського горіха - після США, Чилі та Китаю.

    Инф. proagro.com.ua

    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.