• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Україна пересувається в зону субтропічного землеробства
    Опубликовано: 2020-10-25 10:07:24

    Хвилі тепла, які вже розповсюджуються на всю територію України, збільшують свою тривалість. Це явище знизило урожай кукурудзи, соняшнику і сої, оскільки відбувалося дочасне визрівання і припинення росту рослин.

    Про це розповіла начальник відділу агрометеорології Укргідрометцентру Тетяна Адаменко в інтерв’ю Agravery.com, повідомляє "ПроАгро Груп".

    "За останнє 10річчя різко зросли теплові ресурси на території України, в середньому на 200−400 градусів. З’явилась нова термічна зона, де сума накопичених температур перевищує 3400 градусів - це північна межа субтропічного землеробства, що розширює можливості для теплолюбних культур, але водночас інші - скорочують період вегетації і стають економічно не вигідними і можуть зникнути взагалі з наших сівозмін", - зазначила метеоролог, как сообщает сайт новостей финансовых рынков Украины и мира Elcomart.ua.

    При цьому, за її словами, скорочуються показники зволоження. Річна норма опадів в Україні - 578 мм, це середній показник. Для сталого землеробства щорічно не вистачає 150−200 мм опадів в середньому.

    "Суттєвого скорочення не відбувається, але за останні 5 років Україна отримала 557 мм, якщо це перерахувати в літри на гектар, то буде колосальна кількість. Це переросло у засухи. Наприклад, на Одещині засуха тривала майже рік, знищила ярі, озимі і пізні культури. Випало лише 50% і так не великої норми опадів", - поінформувала Тетяна Адаменко.

    Инф. proagro.com.ua

    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.