Жителі України надають перевагу м’ясу вітчизняного виробництва. Про це свідчать дані Держстатистики, передає УНН.
Так, у І кварталі цього року українці придбали у торгових мережах м'яса на 4,2 млрд грн.
Продажі м'яса українського виробництва склали 4 млрд грн, що становить 97,2%. Решта - 2,8% - імпортний продукт.
Також повідомляється, що за рік споживання м'яса в Україні зросло на 10,1%.
Схожа ситуація із вподобаннями українців під час купівлі м'ясних продуктів. У І кварталі 2020 року жителі країни придбали у роздріб м'ясних продуктів на 6 млрд грн. Продажі м'ясних продуктів українського виробництва склали 5,7 млрд грн, іноземного - 300 млн грн.
Також повідомляється, що за рік споживання м'ясних продуктів в Україні зросло на 12,9%.
За десять років експорт курятини з України зріс у 30 разів. Головний в Україні виробник і експортер курятини, компанія МХП ("Наша Ряба") у І кварталі 2020 року виробила 178,6 тис. тонн курятини, що на 4% більше, ніж роком раніше. Також виробник знизив вартість курятини на 11%.
Ірина Макаренко
Источник: УНН
agrinews.com.ua