• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Українці споживають м'ясо вітчизняного виробництва - статистика
    Опубликовано: 2020-06-18 12:05:34

    Жителі України надають перевагу м’ясу вітчизняного виробництва. Про це свідчать дані Держстатистики, передає УНН.

    Так, у І кварталі цього року українці придбали у торгових мережах м'яса на 4,2 млрд грн.

    Продажі м'яса українського виробництва склали 4 млрд грн, що становить 97,2%. Решта - 2,8% - імпортний продукт.

    Також повідомляється, що за рік споживання м'яса в Україні зросло на 10,1%.

    Схожа ситуація із вподобаннями українців під час купівлі м'ясних продуктів. У І кварталі 2020 року жителі країни придбали у роздріб м'ясних продуктів на 6 млрд грн. Продажі м'ясних продуктів українського виробництва склали 5,7 млрд грн, іноземного - 300 млн грн.

    Також повідомляється, що за рік споживання м'ясних продуктів в Україні зросло на 12,9%.

    За десять років експорт курятини з України зріс у 30 разів. Головний в Україні виробник і експортер курятини, компанія МХП ("Наша Ряба") у І кварталі 2020 року виробила 178,6 тис. тонн курятини, що на 4% більше, ніж роком раніше. Також виробник знизив вартість курятини на 11%.

    Ірина Макаренко

    Источник: УНН

    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.