• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Економічних підстав для подорожчання пального нема
    Опубликовано: 2020-06-08 15:04:48

    Заступник директора науково-технічного центру "Психея" Геннадій Рябцев каже, що економічні підстави для подорожчання бензину і дизпалива були б можливі, якби ціна на них зараз була на 2 грн/л менше, повідомляє "ПроАгро Груп" з посиланням на segodnya.ua.

    "За минулий тиждень ціни впали на 3-5 коп./л на Київщині, а зросли найбільше в Донецькій області: на 14 коп./л подорожчав А-92 і на 6 коп./л - А-95. При цьому дизпаливо на Донбасі подешевшало на 10 коп./л. Також різноспрямовано змінювалися ціни в Києві: А-92 подешевшав на 3 коп./л, А-95 подорожчав на 14 коп./л - за 2 тижні зростання склало вже 28 коп., вартість дизпалива не змінилася. Ще в 6 областях ціни зросли на 1-4 коп./л", - зазначив Геннадій Рябцев.

    Як додає директор Консалтингової групи "А-95" Сергій Куюн, при стабільному курсі гривні, який ми спостерігаємо більше місяця, і достатній пропозиції пального на ринку, зовнішні котирування є єдиним фактором, що впливає на рівень цін. Але в Україні цей вплив поки не відчувається, оскільки у трейдерів є значний "запас міцності". Причина - потенціал здешевлення нафтопродуктів, коли ціни на нафту були нижче за 10 доларів за барель, не був обраний приблизно на 2 грн/л.

    Инф. proagro.com.ua

    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.