• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Україна має 6-місячний запас пшениці, тож обмежувати експорт немає потреби – Шмигаль
    Опубликовано: 2020-05-14 11:07:51

    Прем'єр-міністр Денис Шмигаль заявив про наявність шестимісячного запасу в Україні пшениці й відсутність необхідності обмеження експорту цієї культури. Про він повідомив під час години запитань до уряду, передає кореспондент УНН.

    "Щодо пшениці. Україна є "житницею світу", а не лише Європи. У нас достатня кількість, і є 6-місячний запас для споживання Україною до нового врожаю. Ми працюємо з фермерами й відповідними агрокомпаніями, з якими здійснюємо щотижневий аналіз щодо того, як потрібно вести політику в експорті продовольства, зерна зокрема. Якщо ми не зробимо експорт у тих обсягах, в яких повинні за шестимісячних запасів, які маємо - ми отримаємо зерно, яке нам доведеться викинути на смітник. Агрокомпанії і бюджет втратять валютну виручку - ми і підприємства не зможемо отримати те, що планували", - сказав Шмигаль.

    Прем'єр зазначив, що впровадження квотування на вивіз з України гречаної крупи було виправданим заходом, оскільки місяць тому на ринку були присутні "панічні настрої щодо цього продукту".

    "Ми ініціювали й підписали додаткові контракти з постачання до країн гречки і фактично запровадили заборону на її експорт", - сказав він

    Проте, незважаючи на весняну посуху, новий урожай зернових в Україні буде практично на рівні минулого року, вважає Шмигаль.

    "Пішли дощі, очікуємо поліпшення прогнозу врожаю, і аналітика щодо цього проводиться", - сказав він.

    Нагадаємо, що у березні обсяги виробництва у сільському господарстві зменшились на 5,2%.

    Наталія Рябцева

    Источник: УНН

    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.