• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Як поліпшити ситуацію в молочній галузі
    Опубликовано: 2020-05-05 16:03:04

    Через кризу в молочній галузі України голова ради директорів Спілки молочних підприємств України Вадим Чагаровський просить уряд вжити п'ять кроків для мінімізації збитків, повідомляє "ПроАгро Груп" з посиланням на agropolit.com.

    Він каже, що сьогодні ситуація на молочному ринку в Україні в умовах пандемії - невтішна: пандемія коронавірусу негативно впливає на молочну галузь як в Україні, так і в усьому світі. Як і очікувалося, відбувається збільшення виробництва молока у весняний період, відповідно збільшилися пропозиції від виробників молочної сировини. Цінова ситуація залишилася складною. Ціни на молочну сировину в Україні вище, ніж у країнах ЄС (Польщі, країнах Прибалтики). Сезонне зниження цін (а воно відбувається поступово) не дає змоги виходити на експортні ринки збуту. Проте, ціни на молоко в Польщі з 15.04.2020 знизились до 0,25 євро за 1 кг. Прогнозні очікування зниження ціни на молочну сировину в Україні - 9 грн (з ПДВ) - для господарств, 4,50 грн - для приватного сектору. Попит на молочні продукти в Україні вже починає падати і передусім це пов’язано зі зниженням купівельної спроможності українського споживача.

    Ось ці 5 кроків для поліпшення ситуації в молочній галузі:

    посилити боротьбу з фальсифікацією молочних продуктів. В умовах пандемії підприємства -"фальсифікатори" активно використовують продажі через мережу Інтернет;

    провести закупівлю вершкового масла Аграрним фондом (механізм інтервенції вже використовувався);

    надати підтримку експорту молочної продукції у вигляді дотування на 1 тонну;

    підписати меморандум з виробниками, торгівлею та міністерством про скорочення термінів розрахунків торговельними мережами до 14 днів;

    державні закупівлі молочних продуктів для ЗСУ, пенітенціарної служби, підприємств МОЗ здійснювати тільки від підприємств-виробників.

    Инф. proagro.com.ua

    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.