• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Україна нарощує експорт виробів із деревини – Держлісагентство
    Опубликовано: 2020-04-29 13:02:52

    За перший квартал 2020 року приріст експорту виробів з деревини склав 185 тис. кубометрів, або +8%. Про це повідомив голова Державного агентства лісових ресурсів Андрій Заблоцький, передає пресслужба Кабміну, інформує УНН.

    "За І квартал 2020 року експорт виробів з деревини підприємствами галузі склав більше 185 тис. куб. метрів. У порівнянні з аналогічним періодом минулого року загальне зростання становить +8%", - повідомив Заблоцький.

    Він зазначив, що експортний ріст показали такі види продукції: паркет індустріальний (експортовано 32,2 тис. квадратних метрів, +7%), дрова колоті (3,9 тис. кубічних метрів, + 11%), пиломатеріал обрізний (81,9 тис. куб. м, +12%).

    "Варто зазначити, що зростання експорту відбувається тенденційно, а не стрибками. Наша продукція продовжує впевнено закріплюватись на міжнародних ринках та приносити прибуток", – повідомив голова Держлісагентства.

    Також, за його словами, характерно те, що більшість з того, що експортується, це вироби з деревини з доданою вартістю, "а це свідчить про поступове зростання виробничих потужностей. Це також і нові робочі місця, сплачені податки і надходження до бюджету".

    Як повідомлялося раніше в УНН, у гірських районах Карпат уже висаджено понад 3,5 млн дерев - Держлісагентство.

    Марк Омелянюк

    Источник: УНН

    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.