• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Пандемія коронавірусу: лікарі назвали топ-5 продуктів для «очищення» легень
    Опубликовано: 2020-03-30 11:01:11

    Люди з ослабленою імунною системою — найбільш уразливими перед коронавірусом. У настільки непростий період її важливо зміцнювати. Американські лікарі склали список продуктів, які підвищують імунну систему і покращують захист організму від інфекції, передає УНН з посиланням на Times Now.

    Імбир — через великий вміст аскорбінової кислоти, вітамінів групи В, А, цинку, кальцію, йоду, природних антибіотиків і антімікотіков імбир має зміцнюючу дію на організм і підвищує опірність різним захворюванням.

    Активна речовина продукту — гингерол — зменшує запалення, хронічні болі, біль в горлі.

    Також, імбир має унікальну властивість очищати організм від багатьох видів токсинів: харчових, радіаційних і хімічних.

    У народній медицині імбир використовується протягом тисячі років, так як цей продукт здатний очищати легені.

    Ще, імбир, разом з куркумою, яблуками і часником входить в перелік продуктів, які здатні очищати легені. Адже саме легені є одним з найактивніших місць в організмі, де скупчуються шкідливі речовини. А коронавірус COVID-19, як відомо, є хворобою, яка нищить легені людини.

    Куркума — її основний компонент “куркумін” вважається потужним імунним підсилювачем, який діє як протизапальний засіб.

    Ягоди — насичені вітамінами і антиоксидантами, які зміцнюють імунну систему і допомагають організму ефективніше протистояти різним інфекціям.

    Продукти з вітаміном С — цитрусові (апельсини, грейпфрути, лимони), журавлина, ківі, чорна смородина, суниця, шипшина, горобина, журавлина, брусниця, обліпиха, яблука, хурма, квашена капуста, брюссельська і цвітна капуста, болгарський перець, помідори, проростки пшениці, овочі листові зелені (петрушка, кріп).

    Різнокольорові овочі — їхні пігменти (хлорофіл, астаксантин, бета-каротин) володіють антиоксидантними властивостями і ефективно працюють на зміцнення організму. Солодкий перець (червоний, зелений, жовтий), червона капуста, брокколі є потужними підсилювачами імунної системи.

    Всі вищеперелічені продукти підвищують стійкість організму до несприятливих факторів зовнішнього середовища, в тому числі інфекцій, переохолодження, стресових факторів.

    Вони збільшують вироблення антитіл та інтерферону, що захищають організм від вірусів.

    Нагадаємо, як повідомляв УНН, доктор Євген Комаровський заявив, що вино і коньяк — це противірусні “препарати”, які повинні бути в кожній “аптечці”.

    Петро Івасюк

    Источник: УНН

    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.