Американське видання "Bravo TV" зробило добірку найбільш незвичайних вин з часнику, гарбуза, помідора, авокадо і соку клена, передає УНН з посиланням на bravotv.com.
Вино з авокадо
Вино з авокадо виробляє виноробня Шнеблі (Schnebly Winery). Вона розташована в Південній Флориді, і є однією з небагатьох виноробень США, які не використовують для виробництва вина виноград. Замість ягоди використовуються кокоси, авокадо, лічі.
"Вино з авокадо - це звеселяючий напій, який має освіжаючий смак з акцентом на цедру лимона і аромат, який нагадає вам веселий сонячний день Флорида-Кіс", - говорять творці напою.
Вино з гарбуза
Вино з гарбуза виробляє виноробня під назвою "California Fruit Wine Co". Вона розташована в місті Сан Дієго, Каліфорнія. Спочатку винороби розробили рецепт алкогольного сиропу з гарбуза. Він мав 0,5-2,2% оборотів. Збільшивши міцність напою до 14% оборотів, винороби дали йому визначення "вино".
"Це - напівсолодке вино з ароматом осені", - говорять творці напою.
Вино з часнику
Виробництвом вина з часнику займається винний завод "Rapazzini Winnery", який розташований в місті Гілрой, штат Каліфорнія, США. Свій відгук про напій залишив відомий британський винний експерт і дегустатор Оз Кларк, назвавши часникове вино "нечестивим союзом смаків". Так чи інакше, але напій користується популярністю у покупців уже кілька років.
Вино з соку клена
Вино з соку клена - це десертне вино, яке виробляють сьогодні як в Америці, так в Новій Шотландії. Воно має близько 12% оборотів.
Творці напою кажуть, що таке вино поєднуэться з латте або капучино, як, наприклад, коньяк з кавою.
Вино з помідорів
Вино з помідорів виробляють в Квебеку (Канада). Напій називається "Omerto", має блідо-золотий колір і, за словами його творців, вважається аперитивом.
Крім канадців, вино з помідорів виробляють також американці - у Флориді. Виробництвом займається виноробня під назвою "Florida Orange Groves", яка, крім помідорів, додає в вино гострий перець.
Нагадаємо, як писав УНН, вітчизняні виробники алкоголю також виробляють незвичайні спиртні напої.
Так, в Україні є чорна горілка, небесно-блакитний винний напій, зелена слабоалкоголка і світло-рожеве вино.
Також нагадаємо, що українці купують вина на мільярди гривень в рік.
Ірина Макаренко
Источник: УНН
agrinews.com.ua