• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Дієтолог розповіла, які продукти потрібно вживати для покращення імунітету
    Опубликовано: 2020-02-26 14:03:09

    Для того, щоб покращити імунітет, потрібно три умови: здоровий сон, чимало рухатися і вживати продукти, багаті вітамінами D та C, які є найбільш дефіцитними у зимово-весняний період. Про це розповіла лікар-дієтолог Оксана Скиталінська в коментарі кореспонденту УНН.

    “Продукти, багаті вітаміном D, — це яйця, зварені на м’яко, жирна морська риба: оселедець, а також печінка тріски один-два рази в місяць. Якщо ми не споживаємо квашеної капусти, свіжої капусти, цибулі, петрушки, ягід, у нас може погіршуватися робота судин та імунітету”, — сказала Скиталінська.

    Дієтолог зазначила, що корисними для організму людину будуть кисломолочні продукти, наприклад, кефір нормальної жирності, кисломолочні сири.

    За її словами, бажано максимально зменшити вживання продуктів, які негативно впливають на імунітет, й передусім на кишківник.

    “90% нашої імунної системи знаходиться саме в кишківнику. Тому потрібно вживати таку їжу, яка підвищує життєдіяльність корисних бактерій. Це їжа, яка містить багато клітковини, тобто, різноманітні овочі, як у сирому вигляді, так й у печеному, тушкованому, паровому. Трошки сирої капусти, трошки тушкованої, трошки сирого гарбуза, трошки запеченого. Тому що сирі овочі — це клітковина нерозчинна, вона відіграє функцію прискорення пасажу всього непотрібного, й не буде застою в кишківнику... А запечені, варені овочі — це розчинна клітковина — пектин, який живить мікрофлору кишківника й допомагає проабсорбувати, поглинати багато шкідливих речовин, які можуть потрапляти в організм з повітрям, утворюватися в середині кишківника”, — сказала Скиталінська.

    Окрім того, дієтолог зауважила, що варто вживати продукти, які зменшують запальні процеси в організмі: це продукти, багаті Омега-3 жирними кислотами, на першому місці — насіння льону, чіа, звичайні горіхи.

    "Окрім того, джерелом корисних жирів може бути оливкова олія, у невеликій кількості вершкове масло, сметана 20-25%",- додала Скиталінська.

    Нагадаємо, дієтолог розповіла про особливий режим їжі для гарної фігури і здоров'я.

    Анна Мурашко

    Источник: УНН

    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.