• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • В Україні створили теплицю, яка поливає рослини штучним туманом
    Опубликовано: 2020-01-06 12:04:47

    Українська компанія IDA почала працювати над проектом автоматизованої теплиці для рослин Smart Oasis Farm, яка поливає їх водою «з повітря».

    Про це повідомляє AIN.UA.

    «Від 70% до 80% світового споживання води використовує агросектор. Щоб виростити один помідор потрібно від 30 до 50 л води, хоча в самому помідорі залишається близько 150−200 г. Тому ми вирішили зайнятися агротехнологіями», — коментує Алекс Приходько, засновник компанії IDA.

    Smart Oasis Farm економить воду для планети. Зовні — це утеплені контейнери, усередині — штучний туман. Система з таймерами конденсує воду з повітря, а врожайність збільшується вдвічі.

    «Усередині такої ферми воду переводять в туман, збагачують його поживними речовинами і киснем, після чого ним живлять коріння рослин. Для освітлення рослин використовують світлодіоди», — розповідають розробники.

    Наразі команда працює над роботизацією посадки, пересадки і збирання врожаю, щоб виключити людські помилки. В ідеалі, за всіма процесами стежитиме програма, яка зможе на 90% замінити людину.

    Нагадаємо, приблизно 20% тепличних томатів Україна експортувала на ринки Росії та Білорусі.

    Инф. agravery.com

    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.