• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • На Тернопільщині три сім’ї об’єдналися для вирощування равликів
    Опубликовано: 2020-01-03 12:03:44

    На Тернопільщині одразу три подружжя у минулому році започаткували равликовий бізнес.

    Про це пише «Шумськ INFO».

    Віктор і Тетяна Грицаюки, Олександр та Людмила Олійники та Іван та Оксана Карп’юки розпочали займатися вирощуванням равликів на Шумщині, Тернопільська область.

    «Робили усе власними силами, нікого не наймали, не просили допомоги, вкладали свої кошти. Вступили у кооператив равлиководів у Тернополі і закупили там мальок. Коли почали займатися вирощуванням равликів, дізналися, що на Шумщині вони не єдині, і тепер є партнерами по бізнесу з іншими виробниками», — розповідають фермери.

    Шумські равлиководи домовилися про співпрацю із фермерами, які обробляють м’ясо равликів.

    «Ми співпрацюємо з подружжям Іванни Бейдель та Андрія Свірського, яке має договір на постачання равликового м’яса у Дубно, що на Рівненщині, де його фасують, і вже у Шумськ равлики повертаються маринованими у баночках, а справжнім делікатесом є равликова ікра», — зазначають власники ферми.

    Подружжя Грицаюків, Олійників та Карп’юків, займаючись вирощуванням равликів, могли б продавати їх за кордон, але кажуть, що хочуть розвинути культуру споживання равликів у своїх земляків.

    Нагадаємо, що в Україні зростатиме кількість равликових ферм.

    Инф. agravery.com

    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.