• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Потенціал вирощування нуту в Україні становить 2 млн тонн — експерт
    Опубликовано: 2020-01-02 13:02:39

    Україна має потенціал вирощувати нут на площі не меншій ніж 1,5 млн га й отримувати мінімум 2 млн тонн продукції.

    Про це розповіла Раїса Вожегова, доктор сільськогосподарських наук, професор, член-кореспондент НААНУ, Інститут зрошуваного землеробства НААНУ, передає Agronews.ua.

    «Проте на сьогодні технологія вирощування цієї культури недостатньо відпрацьована в умовах Південного степу України. Зокрема потребує детальнішого вивчення питання ефективності застосування гербіцидів за різних строків їх внесення в посівах культури», — вважає Раїса Вожегова.

    Рослини нуту є невеликими за габітусом і мають розріджену структуру куща, тому конкурентоздатність їх до бур’янів дуже низька. За високої засміченості насінням бур’янів орного шару — понад 1 млрд шт./га позбутися проблеми в посівах культури можна тільки за допомогою гербіцидів.

    «Дослідження з вивчення нових препаратів гербіцидної дії та розробка технології їх використання являють значний науковий інтерес і є актуальними для аграріїв», — додає науковець.

    Инф. agravery.com

    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.