• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • В АМКУ назвали найбільших виробників курятини України
    Опубликовано: 2019-11-14 13:07:12

    Антимонопольний комітет України провів дослідження, у межах якого визначив головних виробників курятини країни, повідомляє УНН.

    Лідером з виробництва курятини визначено компанію “Миронівський хлібопродукт” (ТМ “Наша Ряба). На другому місці - “Група Агромарс” (ТМ “Гаврилівські курчата”). ТОП-3 замикає компанія “Птахокомплекс Дніпровський” (ТМ “Знатна курка”).

    Далі за списком йдуть “Агро-Овен” (ТМ “Золотко”) та “Володимир-Волинська птахофабрика” (ТМ “Епікур”).

    У дослідженні АМКУ також зазначається, що за останні три роки виробництво курятини в Україні зросло на 12%, а експорт українського продукту за кордон — на 38%.

    Раніше УНН повідомляв, що експортувати курятину в країни ЄС можуть лише два виробники, які пройшли тестування якості продуктів. Це “Миронівський хлібопродукт” та “Птахокомплекс Губин”, який входить до групи компаній агропромислового холдингу “Пан Курчак”.

    При цьому Україна посідає третє місце в країнах ЄС за обсягами поставок курятини. Випереджають Україну Бразилія та Таїланд.

    У жовтні Кабінет міністрів схвалив подання на ратифікацію Верховною Радою змін до Угоди про асоціацію між Україною та Європейським Союзом про збільшення квоти для українських експортерів м’яса птиці. Документ передбачає поступове збільшення річної квоти на м’ясо птиці та переробленого м’яса птиці в 2,5 рази, яке експортується з України до ЄС, тобто з нинішніх 20 тис. тонн до 50 тис. тонн.

    Збільшення квот ініціював ЄС, але міжнародне видання Politico називає це перемогою України, зокрема найбільшого виробника і експортера української курятини, компанії “Миронівський хлібопродукт” Юрія Косюка, який забезпечує 90% всього експорту країни по курятині.

    Ірина Макаренко

    Источник: УНН

    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.