• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • В Україні продовжують зростати закупівельні ціни на молоко
    Опубликовано: 2019-08-25 15:02:38

    У першій половині серпня ціни на молоко продовжують зростати. Найбільше дорожчав екстраґатунок, середня ціна якого додала 26 копійок і зросла до 10,13 грн/кг.

    Як повідомляє "ПроАгро Груп" з посиланням на прес-службу Асоціації виробників молока, вищий ґатунок досяг 9,24 грн/кг, додавши 12 копійок, проте темпи його зростання були найменшими. Перший ґатунок подорожчав на 21 копійку, до 9,08 грн/кг.

    Попит на молоко екстраґатунку продовжує зростати, про це свідчить подальше збільшення цінового розриву між сортами екстра-вищий до 89 коп. Різниця вищого та першого гатунків скоротилася до 16 коп. Середньозважена ціна досягла 9,48 грн/кг, що на 31 коп. вище, ніж в кінці липня цього року.

    "Зростання цін у цей період є очікуваним сезонним явищем. Проте поточний рік виявився інакшим і не вписався в загальну картину динаміки попередніх років. Ціни почали зростати раніше - в кінці червня, а їх стрімкість навіть здивувала багатьох учасників ринку. Ситуація, яка склалася зумовлена дефіцитом промислового молока внаслідок скорочення поголів’я дійної худоби. Спрацювала також і емоційна складова, яка посилила попит на сировину серед операторів ринку", - зауважив аналітик Асоціації виробників молока Володимир Андрієць.

    За його словами, в майбутньому підвищення цін можливе, але в межах 5-10 коп./кг і більше для тих виробників, які ще не встигли укласти нові протоколи. Ціни у вересні залишатимуться орієнтовно на рівні до серпневих.

    Инф. proagro.com.ua

    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.