• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • АЧС несе загрози розвитку ринку кукурудзи та сої у США
    Опубликовано: 2019-08-14 15:06:29

    Африканська чума свиней продовжує залишатися серйозною загрозою для виробників свинини, кукурудзи та сої у США. Про це повідомляє nationalhogfarmer.com, передає УНН.

    Так, у разі, якщо АЧС проникне на територію Америки, на боротьбу із захворюванням країна витратить 8 млрд дол.

    "Але економічний ефект від спалаху АЧС буде поширюватися не тільки на індустрію свинини, оскільки ціни і виручка від виробництва кукурудзи (44 млрд дол.) і соєвих бобів (25 млрд дол.) також значно знизяться внаслідок скорочення використання цих інгредієнтів у свинарстві", - йдеться в повідомленні.

    Раніше УНН повідомляв, що АЧС ставить під загрозу експорт зернових з України.

    Також нагадаємо, що в Україні АЧС не вщухає з 2012 року. Тільки з початку 2019 року в країні було зафіксовано понад 30 випадків захворювання. У 2018 році в Україні контролери зареєстрували 145 випадків АЧС.

    За словами Сергія Тригубенка, боротися з вірусом нашій країні заважають кілька факторів: нескінченний процес реформування Держпродспоживслужби і брак компетентних кадрів.

    Ба більше, в Україні фермери масово приховують АЧС, упевнений експерт Микола Бабенко. Причина тому - колосальні матеріальні збитки, які держава не в змозі компенсувати свинарям.

    Петро Івасюк

    Источник: УНН

    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.