• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Цього сезону Україна може оновити рекорд з імпорту картоплі
    Опубликовано: 2019-06-08 15:07:30

    Цього сезону Україна може оновити власний рекорд імпорту картоплі, тому що в червні-квітні її вже імпортовано більше 13 тис. тонн.

    Як повідомляє "ПроАгро Груп" з посиланням на прес-службу Української плодоовочевої асоціації (УПОА), Україна раніше ніколи не імпортувала понад 18 тис. тонн картоплі за сезон, що є мізерним обсягом на тлі розміру внутрішнього ринку.

    Імпорт товарної картоплі в Україну ніколи не перевищував 1% внутрішнього ринку, і припадав, як правило, на неврожайні роки з аномальними кліматичними умовами, коли в квітні вже починався відчуватися дефіцит якісної продукції.

    Традиційно головним постачальником картоплі в Україну є Єгипет. Однак в цьому сезоні істотні обсяги картоплі були ввезені також з Білорусі. Не виключено, що частина білоруської картоплі, ввезеної в Україну, це, насправді, картопля з Росії.

    Більш того, як повідомляють аналітики EastFruit, на ринок України почали надходити оптові партії ранньої картоплі з Узбекистану. Дана продукція пропонується оптом по 15-17 грн/кг (57-64 цента США за кг) і відрізняється гарною якістю.

    Експорт картоплі з України цього сезону також залишався високим і перевищував обсяги імпорту. За 11 місяців сезону 2018/19 років експорт перевищив 17,7 тис. тонн і був нижче, ніж у попередньому сезоні за той же період всього на 18%.

    "Урожай картоплі в Україні в 2019 році може знову різко вирости на тлі високих цін в сезоні 2018/19 років. Багато, навіть великих виробників, вже зараз істотно розширили площі під картоплею, не дивлячись на розуміння високої ймовірності обвалу цін в новому сезоні. У зв’язку з цим, ми активно працюємо з провідними картоплярами України над поліпшенням практик з доробки й упакування продукції, а також шукаємо розумні логістичні рішення щодо експорту картоплі в країни Близького Сходу", - зазначив керівник УПОА Федір Рибалко.

    Инф. proagro.com.ua

    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.