• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • АЧС загрожує французьким виробникам м'ясних делікатесів
    Опубликовано: 2019-05-30 11:06:41

    Французькі виробники м'ясних делікатесів "страждають" від зростання цін на свинину, пов'язаного з епідемією африканської чуми свиней (АЧС) у Китаї. Про це пише Reuters, передає УНН.

    Зазначається, що АЧС в Китаї не вщухає з серпня минуло року.

    "Захворювання проникло в кожну провінцію материкового Китаю. АЧС скосила мільйони тварин в країні, спонукаючи найбільшого в світі виробника свинини істотно наростити імпорт продукту", - йдеться в повідомленні.

    АЧС в Китаї спровокувала зростання цін на свинину у Франції. Деякі інгредієнти, що використовуються для приготування м'ясних делікатесів, таких як соусіссон, варена і в'ялена шинка, подорожчали на 30%.

    "Таке підвищення цін лягає тягарем на французьких м'ясопереробників, оскільки комерційні угоди були підписані раніше, до стрибка цін, і тепер ми повинні переконати клієнтів прийняти їх підвищення", - заявив голова галузевої асоціації FICT Бернард Валлат.

    За словами Валлата, близько 30% французьких виробників м'ясних делікатесів вже зазнали збитків в 2017 році через зростання цін на сировину, і ця частка, ймовірно, залишиться стабільною у 2018 році.

    "Ми очікуємо, що криза триватиме, тому що ситуація не контролюється в Китаї, і потрібен буде час для відновлення запасів", - сказав Валлат.

    Нагадаємо, в Україні імпорт свинини перевищує експорт у 16 разів.

    Разом з тим, українці їдять у три рази менше свинини, ніж європейці. Паралельно, ціни на свинину в нашій країні вже вище, ніж в Європі. Серед причин цінового буму фахівці називають епідемію АЧС.

    На думку депутата Сергія Тригубенка, контролери, в особі Госпродпотребслужби, неефективно і непрофесійно протистоять вірусу, і тому українські фермери продовжують відчувати мільйонні збитки.

    Петро Івасюк

    Источник: УНН

    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.