• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Промислові свиногосподарства України збільшили поголів’я на 5%
    Опубликовано: 2019-04-28 11:04:46

    Чисельність свиней у сільськогосподарських підприємствах України станом на 1-ше квітня становила 3,53 млн голів.

    Як повідомляє "ПроАгро Груп" з посиланням на прес-службу Асоціації "Свинарі України", за рік промислові свиногосподарства збільшили поголів’я на 5%.

    "Найпомітніша позитивна динаміка відбулася саме протягом першого кварталу 2019-го, адже другу чверть року вітчизняні свиногосподарства починають з поголів’ям, що на 4,6% чи на 150 тис. гол. більше ніж на початку року", - зауважили в АСУ, как сообщает сайт новостей финансовых рынков Украины и мира Elcomart.ua.

    Аналітики зазначають, що така позитивна динаміка дозволила компенсувати скорочення кількості свиней у присадибному секторі:

    "Число утримуваних свиней у господарствах населення продовжує скорочуватись. Так, рік тому кількість свиней на присадибних ділянках була на 4% чи на 119 тис. гол. більшою, зараз - 2,63 млн голів. Втім, таке відхилення "перекрило" нарощування поголів'я у промисловому свинарстві, яке спостерігається у 2/3 регіонів України. Тож на початку другого кварталу число "індустріальних" свиней в Україні відновилося до рівня 2017-го року".

    Позитивні зміни, відповідно, торкнулися і внутрішньої пропозиції живця з боку промислових виробників свинини. Так, дані офіційної статистики свідчать, що протягом першого кварталу сільськогосподарські виробники свинини реалізували на забій 1,13 млн гол. живою масою 123,4 тис. т. У наслідок збільшення кількості реалізованих на забій свиней (+3%) та середньої забійної ваги (110 кг проти 108 кг у першому кварталі 2018-го), пропозиція живої ваги свиней на забій зросла на 4,4%.

    Инф. proagro.com.ua

    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.