У другій половині квітня ціни на ринку живця повернулися до минулорічного рівня.
Як повідомляє "ПроАгро Груп" з посиланням на прес-службу Асоціації свинарів України, протягом 16-го тижня ціни закупівлі свиней забійних кондицій коливалися в межах 49-52 грн/кг. Середня позначка цього тижня "зупинилася" на рівні 50,4 грн/кг, що лише незначно поступається середній ціні за тиждень до Великодня минулого року.
Жвава підготовка операторів ринку м’яса до Великодніх свят та сподівання на активнішу реалізацію з початком сезону пікніків протягом тривалих святкових вихідних дозволила ціні закупівлі продовжити висхідний рух.
Тож постачальники живця цього тижня змогли реалізувати товарні партії на 3-6 грн/кг дорожче ніж тижнем раніше, а середня ціна закупівлі піднялася на 11,9%.
Втім гравці ринку не очікують подальших цінових "ривків". На думку більшості операторів, протягом останнього тижня квітня ціна на ринку живця укріпиться на досягнутому рівні, а можливі зміни котирувань окремих постачальників не будуть значними.
Так, більшість учасників Асоціації "М’ясної галузі" очікує, що ціна заготівлі свинини наступного тижня триматиметься в межах 49-51 грн/кг.
“Тож можна сказати, що український ринок синхронізувався з європейським, де наступного тижня очікують "спокійнішу" цінову динаміку", - зауважили в АСУ.
Инф. proagro.com.ua
agrinews.com.ua