• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • ДУМКА: Вітчизняний ринок виявився не готовий до різкого збільшення експорту огірків з Туреччини
    Опубликовано: 2019-02-11 16:04:36

    Внутрішній ринок України виявився не готовий до різкого збільшення поставок турецького огірка, що зробило негативний вплив на ціни.

    Про це повідомляють експерти проекту EastFruit.

    Так, за тиждень імпортний огірок в Україні подешевшав на 5%.

    «Сьогодні ця продукція на українському ринку пропонується великим оптом від 47 до 50 грн/кг ($1,74-1,85 / кг) в залежності від якості. Для порівняння, тижнем раніше постачальники готові були відвантажувати імпортний огірок не дешевше 50 грн/кг ($1,85 / кг)», — говорять експерти.

    Зниження цін експерти проекту пояснюють помітним збільшенням поставок турецького огірка в Україні, тоді як попит на продукцію з боку оптових компаній і роздрібних мереж залишається досить низьким. Оптовики і рітейлери, як правило, вважають за краще купувати імпортний огірок виключно для поточних продажів, аргументуючи своє рішення невисоким інтересом населення до цієї продукції.

    Однак варто додати, що, незважаючи на стрімке зниження цін, турецька огірок на сьогоднішній день стоїть на 30% дорожче, ніж на початку лютого 2018 року. При цьому галузеві експерти не виключають можливості подальшого цінового зниження, посилаючись на низькі темпи збуту імпортного огірка в роздробі. Вже зараз на складах компаній скупчилися значні обсяги нереалізованої продукції, якість якої стрімко погіршується.

    Нагадаємо, ціни на картоплю в Україні почали знижуватися. За минулий тиждень середня оптова ціна на картоплю в Україні впала в середньому на 14%.

    Инф. agravery.com

    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.