• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Молочний альянс в 2018 році збільшив продажі на 8%
    Опубликовано: 2019-01-19 11:02:52

    Група компаній "Молочний альянс" за підсумками 2018 року збільшила продажі на 8% порівняно з 2017 роком - до 5,7 млрд грн.

    Як повідомляє "ПроАгро Груп" з посиланням на AgroTimes, про це повідомив голова наглядової ради групи "Молочного альянсу" Сергій Вовченко.

    "У 2018 році ми вийшли на 5,7 млрд грн продажів і приросли на 8%, - зазначив він. - Ми недобрали 250 млн грн до динамічної цифри в 6 млрд грн. Три кварталу йшли в запланованому темпі, але четвертий, який повинен бути успішним, став гіршим кварталом. У четвертому кварталі призупинився експорт, погіршилися внутрішні продажі проти третього кварталу".

    За словами Сергія Вовченка, падіння продажів в країні пов'язане з погіршенням купівельної спроможності споживачів, експортних продажів - із цінами на масло та закупівлею сирного продукту Казахстаном.

    "У листопаді Казахстан закупив сирного продукту менше запланованого, а в грудні - половину від того, що планував", - уточнив він.

    Також серед причин скорочення експорту Сергій Вовченко назвав падіння ціни на масло. "У 2017 році ми продавали масло по $4 тис./тонна, іноді навіть $4,5 тис., - розповів він. - Наприкінці 2018 року ціна на масло впала до $3,6 тис., і в четвертому кварталі ми зупинили продажі, закрили тільки раніше укладені контракти".

    На експорт у 2018 році припало 25% від загального обсягу виробництва "Молочного альянсу".

    "Порівняно з 2017 роком цей показник зменшився через поставки масла і сирного продукту. У 2017 році частка експорту становила близько 30%", - зазначив Сергій Вовченко.

    Инф. proagro.com.ua

    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.