• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Ціна на картоплю б'ють рекорди
    Опубликовано: 2019-01-12 11:04:48

    На початку січня вартість картоплі досягнула рекордних показників. Сьогодні на гуртових ринках України її можна купити по 5,5-6,5 грн/кг, що майже вдвічі дорожче, ніж рік тому.

    Про це повідомляє «Інфо-Шувар».

    Востаннє рекордні ціни на картоплю в Україні були зафіксовані у січні 2014 року — 4,5-5,5 грн/кг на гуртових ринках, как сообщает сайт новостей финансовых рынков Украины и мира Elcomart.ua.

    «Особливістю цього сезону стало стрімке зростання ціни на картоплю в середині листопада 2018 року. До того моменту вона була навіть дешевшою, ніж рік тому. Протягом листопада та грудня вартість картоплі підскочила більше ніж удвічі», — коментують фахівці.

    Втім, українська картопля все ще мінімум в 1,5 раза дешевша, ніж у країнах ЄС. Такий розрив у цінах є нетиповим і обумовлений насамперед суттєвим зростанням ціни на картоплю Європі. Воно зумовлене падінням виробництва картоплі й інших овочів у ЄС в умовах аномальної спеки літа 2018 року.

    Нагадаємо, на ринку України невистачає огірків.

    Инф. agravery.com

    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.