• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Воду моніторитимуть по-новому
    Опубликовано: 2019-01-06 10:05:52

    З 1 січня 2019 почав діяти новий порядок здійснення державного моніторингу вод.

    Він був схвалений Кабінетом міністрів України восени 2018 року. Про це повідомляє прес-служба Міністерства екології та природних ресурсів України.

    "Відтепер моніторинг вод в Україні відбуватиметься за європейськими стандартами. Новий порядок знімає дублювання функцій між різними суб'єктами моніторингу, передбачає чітку процедуру і системний підхід до відстеження стану наземних, підземних, морських вод", - заявив заступник міністра екології та природних ресурсів України з питань євроінтеграції Микола Кузьо. Завдяки новому моніторингу будуть отримані дані, необхідні для розробки планів управління річковими басейнами і Морської Стратегії.

    Нова система моніторингу поверхневих, підземних і морських вод передбачає: чіткий розподіл обов'язків між організаціями, які вимірюють показники, без дублювання повноважень,розширений список біологічних, гідроморфологічних, хімічних і фізико-хімічних показників для моніторингу,введення шестирічного циклу моніторингу, введення класифікації стану вод - 5 класів екологічного стану та 2 класи хімічного стану, збільшення кількості пунктів моніторингу вод з сотень до кількох тисяч.

    Инф. agravery.com

    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.