• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • На ринку України невистачає огірків
    Опубликовано: 2019-01-02 14:05:20

    На українському ринку огірка відзначається нестача пропозицій огірка. Подібна ситуація відзначалася і в минулому році, коли перед святом кількість пропозицій огірка істотно скоротилася.

    Про це повідомляють аналітики проекту EastFruit.

    Основним постачальником продукції в даний час року виступає Туреччина, але, як уже зазначалося раніше, останні тижні в Туреччині відзначалися несприятливі погодні умови, що призвело до суттєвого зменшення поставок огірка на зовнішні ринки. Другим постачальником огірків в Україні перед новорічними святами виступає Іспанія, але партії даної продукції також не в змозі перекрити наявний попит.

    Природно, більшість українських операторів чекали подібний сценарій на ринку, і ще попередньо провели закупівлі об'ємних партій продукції, так як вже сьогодні угоди здійснити практично неможливо.

    А найцікавішим моментом в даній ситуації є ціни. Ситуація знову ж розвивається за торішнім сценарієм. Оптові ціни на огірки, основний обсяг яких становить турецька продукція, ще минулого тижня зафіксувалися в діапазоні 42-45 грн/кг (1,53-1,64 $/кг), і даний порядок цін зберігається і по сьогоднішній день. Для порівняння, рік тому в цей же період ціни на огірки були практично на 20% вище за сьогоднішні показники.

    Нагадаємо, в Україну потрапила досить велика партія «білоруської цибулі», яка була поставлена з підробленими документами. Ця ситуація зіграла на руку тільки кінцевим покупцям які, хоча і не відчули суттєвого зниження, але побачили зупинку зростання цін.

    Инф. agravery.com

    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.