Середня вартість виробництва кг молока в Європі за останні п"ять років коливається від 41 до 46 центів, а відпускні ціни для аграріїв за аналогічний період становлять від 32 до 35 центів.
Як повідомляє "ПроАгро" з посиланням на прес-службу Асоціації виробників молока, про це зазначили експерти з Bureau for Rural Sociology and Agriculture (BAL), как сообщает сайт новостей финансовых рынков Украины и мира Elcomart.ua.
Вони вказали, що в разі, якщо ситуація з розривом між вартістю виробництва і відпускними цінами збережеться, багатьом аграріям буде складно займатися виробництвом молока.
Європейська асоціація European Milk Board (EMB) в 2017 році публікувала вартість виробництва молока в шести європейських країнах. Показник коливався від 43,3 центів в Німеччині до 48,8 центів в Люксембурзі.
Різниця між витратами на виробництва та відшкодуванням витрат фермерів становила від 14% в Данії до 27% в Бельгії і Франції.
Згідно BAL, фермери Німеччини покрили в липні 2018 року лише 80% витрат на виробництво, в квітні - 78%, в січні - 88%. Вартість виробництва в липні склала 43,3 цента, виручені кошти від реалізації продукту - тільки 34,5 центів.
Инф. proagro.com.ua
agrinews.com.ua