У серпні незважаючи на сезонне скорочення виробництва сировини обсяг виробництва більшості молочних продуктів зріс.
Про це повідомляє аналітичний відділ Асоціації виробників молока (АВМ) з посиланням на дані Держстату.
Найбільше зросло виробництво молока та вершків для дитячого харчування — +10% в порівнянні з липнем — 1,6 тис. т. В порівнянні із серпнем минулого року його обсяг зріс на 21%, а за період січня-серпня на 17,7%.
Виробництво плавленого сиру в порівнянні з липнем зросло на 8,5% та склало 2,4 тис. т. В порівнянні із серпнем минулого року зростання склало 7,4%.
Також, зросло виробництво йогуртів на 5,8% (11,6 тис. т) та сироватки — +6,6% (6,5 тис. т.).
В той же час, проблеми ринку сухого молока вплинули на скорочення сушки сухого збираного молока — на чверть скоротилися його обсягу серпні — до 3,8 тис. т. Майже на 20% впало виробництво казеїну — 934 т. Не краща ситуація і на ринку масла — за місяць його виробництва зменшилося на 7,5% — до 9,5 тис. т.
Нагадаємо, про снодійні властивості молока, чому його насправді видають «за шкідливість», чи спричиняє воно анемію у немовлят Agravery.com поцікавився у фахівців галузі та дієтологів.
Инф. agravery.com
agrinews.com.ua