• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Селяни на Вінниччині об'єднались та експортують заморожені ягоди до Європи
    Опубликовано: 2018-06-03 12:06:17

    Сільська рада с. Снітків на Вінниччині через суд повернула собі землі, які орендувала агрофірма, що не сплачувала за оренду і тепер роздумує на створенням кооперативу.

    Про це повідомляється у сюжеті СТБ.

    Коли угоду було розірвано, селяни почали шукати оптимальне застосування цим землям. На реалізацію задуму вдалося залучити 50 млн грн. А також створити 400 робочих місць: як для постійних робітників, так і для сезонних. Тепер у селі дефіцит робочої сили, тому кожного ранку на плодово-ягідні поля автобус підвозить робітників з восьми довколишніх сіл.

    «Ми мали ідею створити тут сади. Але, оскільки сад дає максимальну зайнятість восени, то вирішили об’єднати їх з ягідниками і створити такий собі комплекс. Потім знайшли інвестора, якому сподобалася ця ідея і він вклав сюди гроші», — розповідає Віктор Ольшанський, сільський голова.

    Тут вирощують вишні, яблука, малину, полуницю, смородину, лохину. Частину врожаю, щойно з поля, збувають в українські супермаркети, але більшість замороженим експортують до Польщі, Франції, Італії та Німеччини. Для цього інвестор налагодив у Вінниці виробництво для шокової заморозки ягід.

    У якості соціального проекту, охочим до ягідництва селянам безкоштовно роздали саджанці смородини та організували тренінги з висадки та догляду за ними, розповіли як збирати максимальний урожай. Тепер у селі думають про створення плодово-ягідного кооперативу.

    Нагадаємо, український ягідний кооператив, до якого входять 35 фермерів з органічною сертифікацією в 15 областях України вирощують малину сорту Брусвяна та вдало експортують до Європи.

    Инф. agravery.com

    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.