• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • ФАО допоможе Чорноморському регіону в розвитку агропродовольчої торгівлі
    Опубликовано: 2018-01-24 15:23:56

    ФАО зобов'язалася надати Організації чорноморського економічного співробітництва, членом якої є Україна,  100 000 доларів США для розвитку і зміцнення агропродовольчої торгівлі в країнах Чорноморського басейну.

    У грудні 2017 року відповідну угоду було підписано ФАО і Постійним міжнародним секретаріатом Організації чорноморського економічного співробітництва (ОЧЕС). З боку ОЧЕС угоду підписав Генеральний секретар Постійного міжнародного секретаріату ОЧЕС, посол Міхаель Дж. Хрістідес, з боку ФАО - заступник Генерального директора і Регіональний представник ФАО в Європі та Центральній Азії Володимир Рахманін.

    Довгострокова мета країн регіону - зміцнення співпраці в області розвитку агропромислового сектора. Агропродовольча торгівля і експорт сільгосппродукції є одним з основних джерел доходу багатьох з 12 країн-членів ОЧЕС.

    Виділені ФАО кошти підуть на організацію регіонального семінару навесні 2018 року, на якому країни-члени організації зможуть обговорити існуючі проблеми та можливості, пов'язані з розвитком агропродовольчого експорту, оцінити значення державно-приватного партнерства в забезпеченні зростання сільськогосподарської торгівлі, а також здійснити спільний пошук шляхів для того, щоб зробити торгівлю більш відкритою та ефективною.

    Крім того, одним з конкретних результатів підписаної угоди стане розробка цікавого, привабливого для залучення значного фінансування проекту, мета якого - просування експорту та розвиток торгівлі в регіоні чорного моря і за його межами.

    Фінансування буде також використано для підготовки звіту, що містить аналіз стану агропродовольчої торгівлі та рекомендації щодо спрощення та розширення торгівлі в регіоні.

    Робота ФАО в цьому напрямку є продовженням угоди 2016 року з ОЧЕС, що передбачає надання допомоги в галузі розвитку сільського господарства в регіоні і підтримку співпраці країн-членів ОЧЕС, спрямованої на забезпечення зростання сільськогосподарського виробництва, зниження рівня бідності та зміцнення продовольчої безпеки. Ці заходи також відповідають  Регіональній ініціативі ФАО з розвитку агропродовольчої торгівлі та доступу до міжнародних ринків.

    Організація чорноморського економічного співробітництва засновано в 1992 році з метою розвитку співпраці між країнами-членами в області реалізації економічних ініціатив. Членами організації є: Україна, Азербайджан, Албанія, Вірменія, Болгарія, Грузія, Греція, Республіка Молдова, Російська Федерація, Румунія, Сербія та Туреччина.

    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.