• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Українські аграрії починають закладати плантації трюфелів
    Опубликовано: 2017-12-31 11:08:25

    Вінницький аграрій Олександр Джига хоче стати не тільки конкурентом французам і італійцям, а й перш за все знову зробити Поділля трюфеля краєм.

    Про це йдеться в сюжеті ТСН.

    Один з найдорожчих в світі грибів, якого поважають заможні кулінарні гурмани, виявляється, росте в українців просто «під ногами». Джига заклав власну плантацію для тепличного вирощування трюфелів, і розраховує на окупність капіталовкладень вже через п'ять років, как сообщает сайт новостей финансовых рынков Украины и мира Elcomart.ua.

    За його словами, український клімат сприятливий для виробництва цього виду грибів, за який в ЄС викладають чималі кошти, а потенційно трюфеля можна виробляти і в промислових масштабах. Наприклад, за часів Російської імперії тільки з території Поділля до Франції щорічно поставляли 80 тонн цього гриба. В Україні ж на сьогоднішній день трюфелів заможні гурмани з'їдають не більше 100 кг на рік.

    Ресторатори з усього світу «полюють» на унікальні трюфеля, організовуючи аукціони. В цьому році, вартість пьемонтского трюфеля через посуху підвищилася до 5500 євро за 1 кг. Самий же дорогий трюфель був знайдений в Хорватії, і його продали за $ 330 тис. У той же час за італійський білий трюфель вдалося виручити $ 220 тис.

    Нагадаємо, на території регіонального ландшафтного парку Харкова власник найстарішої в Бордо трюфеля плантації Едуард Ено планує організувати трюфельну ферму.

    Инф. agravery.com

    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.