• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Садівник з Херсонщини на 50 га вирощує близько 10 екзотичних сортів винограду
    Опубликовано: 2017-09-15 17:34:08

    Неподалік Херсону в селі Степанівка працює невеличке виноробне господарство «Курінь», яке на 50 га вирощують близько 10 сортів винограду, з якого виробляють 16 найменувань винної продукції.

    Унікальне сполучення херсонського сонячного клімату та особливостей ґрунту дозволяє вирощувати як звичні для зони півдня сорти так і виноград який переважно росте лише у Криму.

    Особливою відмінністю урожаю винограду у господарстві Миколи Халупенка є високий рівень вмісту цукру у ягодах. В одному з перших урожаїв садівника вміст цукру складав 30%.

    За словами Миколи Халупенка, директора господарства «Курінь», цьогорічна посуха в регіоні навпаки позитивно відобразилась на теперішньому врожаї, адже для винограду головне кількість врожаю, а його якість. Через це деякі садівники спеціально штучно знижують урожайність культури.

    «Звичайно, рік був непростим, була сильна спека, доводилось більше поливати, але загалом саме такі умови є найкращими для отримання високої концентрації цукру. Зберемо весь врожай – побачимо, сподіваюсь, що рік буде хорошим», — додає садівник.
    Наразі на плантаціях розпочалось збирання винограду класичного сорту Шардоне, який одним з перших у господарстві  досягає зрілості. Крім шардоне, тут вирощують білі сорти винограду — рислінг, ркацителі, іршаї, одеський мускат, червоні — каберне, мерло, сапераві, рожевий траминер та інші.


    superagronom.com

    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.