• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • В Україні випустили вертоліт для аграріїв
    Опубликовано: 2017-08-27 13:03:46

    У Запоріжжі презентували перший український вертоліт «Надія» від АТ «Мотор Січ». На його створення витратили 10 років.

    Про це пише Landlord.

    На аеродромі «Мокра», де показали новинку, президент «Мотор Січі» В’ячеслав Богуслаєв підтвердив, що вертоліт може згодитися не лише для пасажирських перевезень, а й у сільському господарстві.

    Так, задіяний в агросекторі, вертоліт «Надія» міг би здійснювати аеропосів, вносити сухі мінеральні добрива, а за допомогою спецобладнання й обробляти площі рідкими хімічними препаратами.

    Через високу продуктивність аеропосів був популярним у Радянському Союзі. Завдяки літакам, а пізніше вертольотам, висіювали горох і ячмінь на площах, де через стан ґрунту складно було задіяти сівалки. Завдяки рівномірному розподіленню насіння підвищували природну конкурентоздатність культурних рослин.

    Утім, попри високу продуктивність ― 100 га/годину, посіви були неточними. Прийом називали виправданим лише в умовах ранньої підкормки зернових. Попри велику вартість, окупність за рахунок збільшення урожаю була великою.

    При обробці рослин інсектицидами й фунгіцидами, додаткові завихрення від роботи гвинтів сприяють якісному покриттю рослин робочим розчином. Однак є загроза, що деякі препарати можуть конденсуватися з ранковим туманом на несільськогосподарських площах.

    Инф. agravery.com

    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.