У липні поточного року порівняно із аналогічним періодом 2016 зросло виробництво замороженої свинини, мороженого м’яса ВРХ та охолодженої курятини.
Про це повідомляє Держстатистики.
За даними відомства, замороженої свинини протягом липня вироблено 1,2 тис. т, що на 86,5% більше показників липня 2016, але на 12,1% менше за результати червня 2017.
Крім того, виробництво мороженого м'яса ВРХ протягом звітного періоду склало 1,2 тис. т, що на 21,8% більше, ніж у липні 2016 року. Порівняно із червнем 2017 виробництво зазначеного продукту зросло на 2,2%
До того ж, охолодженого м'яса свійської птиці у липні вироблено 58,8 тис. тонн, а це більше на 1,4%, ніж у липні 2016, та на 1,7% менше, ніж у червні 2017.
Водночас, протягом липня 2017 року в Україні вироблено 4,2 тис. тонн свіжого чи охолодженого м’яса ВРХ, що на 22,9% менше, ніж за аналогічний період 2016. У порівняні з червнем 2017 виробництво скоротилось на 4,1%.
Замороженого м’яса птиці протягом звітного місяця вироблено 15,5 тис. т — на 8,1% менше порівняно із липнем 2016. Порівняно з червнем 2017 виробництво зазначеного продукту зросло на 0,3%.
Виробництво свіжої чи охолодженої свинини протягом звітного періоду порівняно із липнем 2016 скоротилось на 4,7%, до 20,2 тис. т, порівняно із червнем 2017 ― зросло на 2,2%.
Инф. agravery.com
agrinews.com.ua