• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Необхідно демонополізувати українського виробника ― Абромавичус
    Опубликовано: 2017-08-09 15:35:30

    Існують поліпшення в управлінні держпідприємствами, проведена часткова дерегуляція економіки, скасовано безліч дозволів, сертифікатів. Бізнесу стало працювати легше.
    Про це повідомив екс-міністр економіки України Айварас Абромавичус
    «Я вважаю, що важливі зрушення відбулися в період нашого співробітництва з Олексієм Павленком, коли був скасований карантинний сертифікат, спрощена система видачі фітосанітарного сертифіката. Разом з Андрієм Пивоварським ми спростили роботу зернотрейдерів в портах. Був введений мінімальний термін оренди землі (7 років), це також створило сприятливі умови в рослинництві. Потрібно було продовжувати поліпшувати ситуацію на ринку добрив. У нас в цьому питанні склалася дивна ситуація: імпортерів на наш ринок ми не пускаємо, бо більшість з них з країни-агресора, але компанія-монополіст в Україні продає азотні добрива за завищеними цінами», ― зазначив екс-міністр.

    Він додав, що для виходу із ситуації необхідно демонополізувати українського виробника.

    «Деякі популісти кричать, що агрохолдинги скуплять всю землю. У нас вже є компанії із земельним банком 400-600 тис. га, навіть якщо це буде компанія з 700 тис. га ― це 1% всієї землі в Україні. Монополії від агрохолдингів чекати не варто. Але при цьому одна компанія, яка виробляє добрива, контролює практично весь ринок України. Один дистриб'ютор сигарет, причому, з країни-агресора, контролює 100% поставок в Україну. У нас є монополіст у виробництві вугілля, теплової енергії», ― зауважив Абромавичус.

    agravery.com

     

    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.