• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Погодні умови сприяють жнивам ранніх зернових культур
    Опубликовано: 2017-08-01 10:34:43

    В основних зернозбиральних регіонах країни погодні умови сприяють жнивам ранніх зернових та зернобобових культур. Вегетаційний рік для озимих зернових можна вважати вдалим.

    Про це розповів Анатолій Гирька, кандидат сільськогосподарських наук НААН.

    В основних зернозбиральних регіонах країни процес жнив ранніх зернових культур супроводжується досить сприятливими погодними умовами, за винятком незначних опадів, які не мають істотного негативного впливу на рівень врожайності.​

    «Але все ж дощі часто створюють і забезпечують відповідний мікроклімат для розвитку хвороб вегетативних та генеративних органів рослин, що при певних умовах може призвести до погіршення якісних показників основної зернової продукції», — зазначає експерт.
    За його словами, вегетаційний рік для озимих зернових культур (на відміну від ранніх ярих) можна охарактеризувати як досить вдалий. Однак тривалі бездощові періоди восени (з настанням оптимальних термінів сівби і на початку літа, коли в рослин відзначалися фази формування та наливу зерна) додали клопоту багатьом фахівцям і керівникам господарств.

    «Разом з тим, дотримання технологій вирощування дозволили більшості аграріїв нашої країни виростити досить вагомий урожай ранніх зернових культур. Так, кращі сорти пшениці озимої забезпечили більш 7,0-7,5 т/га високоякісного зерна, в той час як врожайність ячменю ярого і гороху рідко перевищувала 2,8-3,5 т/га», — уточнив Анатолій Гирька.
    Нагадаємо, наразі південні області України уже поступово завершують збирання урожаю ранніх зернових та зернобобових культур. Загалом господарствами країни обмолочено понад 75% площ під ранніми зерновими.

    superagronom.com

    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.