• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • За минулий рік у шести областях України наростили поголів’я ВРХ
    Опубликовано: 2017-07-21 18:30:50

    Це свідчить про наявність у вітчизняних тваринників можливостей щодо збереження та нарощування поголів’я
    На фоні загального зменшення у 2016 році поголів’я всіх видів тварин в українських господарствах, у деяких регіонах є позитивні зрушення у вирощуванні великої рогатої худоби. А саме, у минулому році поголів’я великої рогатої худоби наростили в усіх категоріях господарств Вінницької, Житомирської, Запорізької, Миколаївської, Сумської та Хмельницької областей.
    Про це повідомляє директор Національного наукового центру «Інститут аграрної економіки», академік НААН Юрій Лупенко, який спеціально для видання прокоментував дані, опубліковані Держстатом у статистичному збірнику «Тваринництво України 2016».
    Збільшили поголів’я ВРХ фермери шести регіонів – Дніпропетровської, Донецької, Закарпатської, Івано-Франківської, Полтавської та Тернопільської областей. Причому фермерські господарства Івано-Франківщини збільшили поголів’я цієї категорії тварин на 1400 голів, тобто в 1,4 разу.
    Сільгосппідприємствам Рівненської області вдалося утримати поголів’я великої рогатої худоби – 31 600 голів у 2016 році проти 31 500 у 2015-му.
    Поголів’я корів у сільгосппідприємствах Тернопільської області зросло на  600 голів (5,7%). Їх поголів’я збільшилося також у фермерських господарствах Житомирської, Івано-Франківської та Полтавської областей.
    За словами Юрія Лупенка, такі результати свідчать про наявність у вітчизняних тваринників можливостей щодо збереження та нарощування поголів’я.
    Нагадаємо, з травня 2017 року Україна нарешті отримала право офіційно експортувати заморожену яловичину в Китай. Відповідний протокол підписаний між Державною службою України з питань безпеки харчових продуктів і захисту споживачів та Генеральною адміністрацією нагляду за якістю, інспекцією і карантином Китайської народної республіки (AQSIQ).
    А у червні за результатами тривалих переговорів між представниками Міністерства аграрної політики, Держпродспоживслужби, урядових делегацій та відпрацювання експертами на технічному рівні всіх питань, китайська сторона включила дев’ять нових українських підприємств до списку тих, хто має право експортувати до Китайської Народної Республіки молочну продукцію.

    mind.kiev.ua

    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.