• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Перспективи української агропродукції на ринку Канади
    Опубликовано: 2017-07-11 17:31:33

    Згідно з Угодою про зону вільної торгівлі з Україною, Канада скасовує імпортні мита на більшість позицій аграрної продукції, залишаючи їх на рівні 100-200% для м’ясної та молочної продукції. При цьому існуватимуть квоти на ввезене м’ясо птиці, молочні продукти і сир, яйця та цукор з України.

    Зі свого боку Україна відміняє ввізне мито лише на низку продуктів з Канади: рибу та морепродукти, зернові, кондитерські вироби і шоколад та на напої: соки, пиво, мінеральні води і вино, а також вводить перехідний період на скасування мит впродовж трьох, п’яти та семи років переважно на продукцію тваринного походження: м’ясну, молочну продукцію та яйця, а також мед, горіхи, борошно, соуси та крупи.

    Сьогодні Україна імпортує майже вдесятеро більше товарів з Канади, ніж експортує. У 2016 році з цієї країни було завезено товарів на $43,3 млн, а вивезено з України – лише yf $4,9 млн.

    До того ж частка агропродовольчої продукції до Канади в структурі загального агроекспорту складає 0,03%, а частка Канади в загальному аграрному імпорті України – 1,1% (дані за 2016 рік).

    Ситуація поточного року дещо змінилася: за січень-квітень 2017 року Україна  імпортувала з Канади аграрної продукції на $9,2 млн, що на 36% менше аналогічного періоду минулого року. Натомість експорт аграрної продукції зріс більше, ніж уп’ятеро порівняно з січнем-квітнем 2016 року ‒ до $3,8 млн.

    Причиною такого зростання експорту стало збільшення поставок соків ‒ до $2,4 млн, тоді як за аналогічний період попереднього року було експортовано цієї продукції лише на $6,5 тис.

    Для українських агровиробників є перспективи збільшення поставок до Канади перцю і капусти, солодких мінеральних вод, а також кондвиробів. Наразі основними експортними товарами з України до Канади є мед, соняшникова і соєва олія та насіння олійних культур.

    AgroTimes

    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.