• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • В Україні створять інтерактивну карту фітосанітарного стану полів
    Опубликовано: 2017-06-09 10:30:13

    В Україні розробляють програму заходів з локалізації та ліквідації найбільш небезпечних шкідливих організмів в рамках якої створять інтерактивну карту фітосанітарного стану полів.
    У рамках XXIX Міжнародної агропромислової виставки «Агро-2017» відбулося чергове засідання Робочої групи з питань покращення фітосанітарного стану в Україні, повідомляє прес-служба Мінагропроду.

    В роботі групи взяли участь директор департаменту землеробства та технічної політики в АПК Мінагропроду Володимир Топчій, представники Держпродспоживслужби, проекту IFC «Реформування інвестиційного клімату в Україні», фітосанітарної асоціації, представники облдержадміністрацій та суб’єктів господарювання.

    Особливу увагу учасники засідання приділили проекту Програми щодо розробки заходів з локалізації та ліквідації найбільш небезпечних шкідливих організмів на території окремих адміністративних одиниць України — у Кіровоградській, Миколаївській, Одеській та Полтавській областях.

    Напрацьований проект програми пропонує комплекс заходів із захисту рослин на весь період — від передпосівної підготовки насіння і ґрунту до збирання врожаю та післяжнивного обробітку ґрунту, післязбиральної доробки продукції під час зберігання.

    Зокрема, проектом передбачаються заходи щодо виявлення, моніторингу, локалізації та ліквідації осередків, розповсюдження наявних шкідливих організмів.

    У рамках цієї роботи також буде розроблена інтерактивна карта фітосанітарного стану полів.

     

    superagronom.com

    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.