• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Українські фермери залишилися без допомоги держави
    Опубликовано: 2017-05-16 18:27:37

    Наразі держава ніяким чином не допомагає фермерським господарствам. В країні немає програм підтримки сільгоспвиробників. Повідомив голова фракції ВО «Батьківщина» Чернігівської облради Іван Якуб.

    За його словами, чернігівські аграрії не можуть отримати компенсації за сплату ПДВ.

    «Коли я особисто зустрічався з Гройсманом, як віце-президент Асоціації фермерів, він запевняв, що буде підтримка для малого та середнього сільгоспвиробника. На сьогоднішній день її нема. По-друге, ніяка програма, яка навіть попередній рік діяла, скажем програма здешевлення відсоткової ставки по кредитам, не діє. Інші програми теж не працюють», – повідомив Іван Якуб.

    В Україні зараз зареєстровано 50 тисяч фермерських господарств. З них лише 700 отримує дотації від держави. Тобто одне господарство із сімдесяти. Всього на підтримку сільгоспвиробників з держбюджету виділено 5 мільярдів гривень на рік.

    Та навіть ці дотації розподіляються нерівномірно.  За даними Всеукраїнської Аграрної Ради лише 7% фермерів повернули від 70% до 80% від суми, яка була ними сплачена до бюджету у якості ПДВ. Решті пощастило менше. В основному люди отримували не більше 30%. Іван Якуб припускає, що найвищий відсоток держава компенсувала наближеним до влади фермерам. Тому чергова обіцянка держави допомогти сільському господарству залишилася лише бутафорією.

    «Багато чого цей уряд обіцяє. Так було і з мінімальною зарплатою у 3200. Проте, всі ці реформи обертаються тільки на гірше для населення. Так і в ЖКХ, так і в аграрному секторі обіцянок багато, а виходить все навпаки», – зазначив Іван Якуб.

    Тому чернігівські «батьківщинівці» вважають, що необхідно повернути всі програми підтримки фермерства, які були запроваджені під час прем᾽єрства Юлії Тимошенко.

    garmata.tv

    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.