• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Україна наростила аграрний експорт майже на 40%
    Опубликовано: 2017-05-15 15:35:43

    За три місяці 2017 року еспорт української аграрної продукції збільшився на 38,3%, порівняно з відповідним періодом 2016 року, та становив $4,6 млрд.

    Про це повідомляє Міністерство аграрної політики та продовольства України.

    "За три місяці 2017 року експорт української аграрної продукції склав $4,6 млрд. Ми оцінюємо ці результати досить позитивно. Бачимо збільшення на $1,274 млрд або на 38,3%, порівняно з відповідним періодом попереднього року", - розповіла заступник міністра з питань євроінтеграції Ольга Трофімцева.  Вона додлала, що також за 3 місяці поточного року відбулось загальне збільшення зовнішньоторговельного обігу сільськогосподарської продукції на 27,4% або на $1,238 млрд.

    Найбільше з початку року Україна експортувала зернові культури - 37% від загальних обсягів поставок закордон, олію - 27,3% та насіння олійних культур - 10,7%.

    За словами Трофімцевої, найбільшими імпортерами української аграрної продукції є країни Азії - 44% від загального обсягу експорту. Також за 3 місяці країни ЄС імпортували 28,6% аграрної продукції, а країни Африки - 18%.

    ukrinform.ua

    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.