• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • ЄС зняв заборону на експорт птиці з більшості регіонів України
    Опубликовано: 2017-05-13 19:25:41

    Євросоюз в цілому, окрім окремих регіонів, зняв з України заборону на експорт птиці, оскільки з лютого 2017 року в державі не фіксуються випадки пташиного грипу.

    Про це повідомляє Держпродспоживслужба.

    "Завдяки виконанню заходів, передбачених інструкцією із профілактики грипу птиці та ефективній роботі Держпродспоживслужби з лютого 2017 року в державі не фіксуються випадки грипу птиці, тому Євросоюз в цілому, окрім окремих регіонів, зняв з України заборону на експорт птиці", - повідомив на засіданні колегії Державної служби України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів повідомив директор Департаменту безпечності харчових продуктів та ветеринарії Борис Кобаль.

    Він наголосив, що основним чинником поширення грипу птиці у світі є інфіковані збудником дикі птахи, які навесні та восени проникають в Україну із півдня, заходу, півночі та сходу відповідно до власних шляхів міграції.

    "Основним завдання нині є діагностика та вчасне виявлення і проведення заходів", - наголосив директор Департаменту безпечності харчових продуктів та ветеринарії.

    "Проведені заходи та відповідну роботу Держпродспоживслужби достойно оцінили в Європейському Союзі – вони визнали регіоналізацію по даному захворюванню у нас, відповідно, ми визнали регіоналізацію в Європейському Союзі, тому сьогодні заборона щодо експорту м’яса птиці з України в цілому знята. У регіонах, там де фіксувалися захворювання, вона є", - наголосив директор Департаменту безпечності харчових продуктів та ветеринарії. Також він попросив присутніх активізувати роз’яснювальну роботу серед підприємців у своїх регіонах із цього питання."Ситуація із грипом птиці контрольована", - підсумував Кобаль.

    Як відомо, в Україні з листопада 2016 року зафіксовано 9 випадків захворювання на грип птиці, останній випадок був зареєстрований 15 лютого. У 2017 році було зареєстровано 5 випадків: один спалах у зоопарку в Миколаївській області, один – у домашньому господарстві в Одеській області, по одному спалаху у дикій природі та домашньому господарстві в Чернівецькій області та один випадок у дикій природі на території Тернопільської області.

    ukrinform.ua

    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.