• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Сумські агрономи скаржаться на нестачу вологи в ґрунті й суховії
    Опубликовано: 2017-05-09 20:00:07

    На Сумщині сильні вітри та відсутність опадів призвели до висушування ґрунту та ввели озимину в стресовий стан.
    Засуха та суховії висушили верхній шар ґрунту на полях та зупинили розвиток як озимих, так і ярих культур, повідомили SuperAgronom.com місцеві агрономи.

    За їх словами, лише цієї ночі в області пройшов відчутний дощ, який трохи поповнив запаси вологи, але рослини не можуть відновити повноцінну вегетацію через зниження температури.

    Пересихання верхнього шару ґрунту та тріщини поверхні призвели до пошкодження кореневої системи та блокування засвоєння добрив рослинами, тому більшість посівів озимини перебувають в стресовому стані. Ярі культури теж зупинились у розвитку, а деякі пізні культури затримуються зі сходами.

    Кращою виглядає ситуація лише на полях, де проводять нульовий обробіток ґрунту. Тут і земля менше висихає, і запаси вологи взимку були накопичені більші, ніж всюди, завдяки залишеній стерні та мульчі.

    superagronom.com

    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.