• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • В Херсонській області посіяно майже 2,5 тис. га рису
    Опубликовано: 2017-05-08 19:15:56

    В Скадовському, Голопристанському та Каланчацькому районах Херсонської області посіяно 2,3 тис. га рису, повідомляє golos.com.ua.

    Всього в регіоні планують посіяти 7,5 тис. т цієї культури. В найближчі роки площі під рисом мають ще більше зрости завдяки зведенню капітальної дамби на Північно-Кримському каналі. Вона дає змогу збільшити обсяги перекачувння дніпровської води для потреб аграріїв і зробити поливними ще 7 тис. га у Каланчацькому та Чаплинському районах області.

    Збільшення виробництва рису передбачає закупівлю нової техніки та відновлення іригаційної інфраструктури в регіоні. Сільгоспвиробники Херсонщини же готуються до цього.

    «Придбали дві нові дощувальні машини — сучасні та економічні. Але це тільки початок — зараз маємо 420 га рисових плантацій, і протягом найближчих років плануємо довести їх площу до 1,2 тис. га», — говорить директор агрофірми «Таврида Плюс» Катерина Буря.

    kurkul.com

    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.