• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Україна ближчим часом може розпочати експорт яловичини до Китаю
    Опубликовано: 2017-04-28 18:25:49

    Китай також розглядає можливість імпорту українського соняшникового шроту і сухого бурякового жому, а також інших товарів.

    Україна і Китай можуть ближчим часом узгодити протокол ветеринарних вимог на експорт вітчизняної яловичини, після чого українські сільгоспвиробники зможуть розпочати поставки продукції на ринок Китаю.

    Про це повідомила прес-служба Міністерства аграрної політики та продовольства України. «Протокол ветеринарних вимог на експорт української яловичини до Китаю може бути підписаний ближчим часом... Місія компетентного органу КНР завершила роботу в Україні за оцінкою вітчизняної системи державного контролю безпечності харчових продуктів у частині виробництва яловичини», - йдеться у повідомленні. За даними прес-служби, сьогодні, 27 квітня, відбулася зустріч голови Державної служби України з питань безпеки харчових продуктів та захисту споживачів Володимира Лапи і профільних фахівців відомства з представниками китайської делегації. Сторони обговорили перспективи підписання протоколів ветеринарних вимог та намітили свої подальші дії. Як повідомляв УНІАН, наприкінці березня Державна служба з питань безпеки харчових продуктів та захисту споживачів повідомила, що Китай зацікавлений в імпорті української яловичини і має намір перевірити українську систему державного контролю в частині безпеки виробництва цієї продукції. Китай також розглядає можливість імпорту українського соняшникового шроту і сухого бурякового жому, а також інших товарів. За даними асоціації «Український клуб аграрного бізнесу», українські підприємства в 2016 році експортували до Китаю с/г продукції на 1,02 млрд дол., що у 12 разів перевищує показник 2012 року (85,7 млн дол.). При цьому порівняно з 2015 роком експорт української сільгосппродукції до Китаю скоротився на 17,3%.

    economics.unian.ua

    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.