• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Agricom Group планує запустити насіннєвий завод на Чернігівщині
    Опубликовано: 2017-04-28 17:08:51

    Agricom Group планує на базі Чернігівського кластера створити насіннєвий завод.

    Про це повідомив директор департаменту виробництва та розвитку сільського господарства Аgricom Group Тарас Корнієнко, пише «Пропозиція».

    За його словами, потужність заводу буде невелика ― до 200 тис. т в сезон, для власних потреб. Наразі підбирають обладнання: трієрні блоки, вібростоли.

    Корнієнко додав, що компанія також планує обчислити економічну ефективність окремо по кожному полю. Вибудувати технології, при яких буде економитися максимальна кількість ресурсів, і при зменшенні витрат збільшувати врожайність. Таких результатів, за його словами, можна досягти за 3 роки.

    Крім того, на наступний рік Чернігівський кластер Аgricom Group хоче по озимим культурам повністю перейти на КАС, оскільки на початку весни вже мерзлоталого ґрунту немає, а підживлення робити треба.

    «Середина березня ― оптимальний час для КАСу, добриво знаходиться в рідкій формі, воно пов'язується з ґрунтовою вологою і вже починає діяти. Тоді як з селітрою: вона розчинилася, 30-40% пішло в повітря, а за сухих днів його взагалі невигідно вносити за великих втрат азоту», ― сказав експерт.

    Він додав, що у Рівненському кластері засіяли 200 га білої квасолі. Підписали договір з технологічного супроводу та продажу майбутнього врожаю. Якщо результати будуть економічно ефективними, то посіви сої на Чернігівщині замінять на квасолю.

    До того ж, у Білокуракинському кластері компанії встановили 15 вуликів. З пасікою врожайність полів з соняшником, рапсом збільшується на 10%.

    Довідка:

    Agricom Group — національна агропромислова група, що спеціалізується на розробці, виробництві і дистрибуції продуктів харчування із зернових культур і об'єднує сільськогосподарські, переробні та торговельні підприємства. Основні напрямки діяльності: рослинництво, зберігання зернових та олійних культур, виробництво і торгівля продукцією бакалійної групи.

    agravery.com

    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.