• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Україна збільшила експорт агропродукції у січні-березні до 4,6 млрд дол. – Інститут агроекономіки
    Опубликовано: 2017-04-27 19:20:21

    Україна протягом січня-березня 2017 року збільшила експорт агропродовольчої продукції майже на 40% у грошовому вираженні – до 4,6 млрд дол. США, порівняно з аналогічним періодом 2016 року, передає УНН з посиланням на прес-службу Інституту аграрної економіки.
    У прес-службі Інституту поінформували, що найбільше української агропродукції закупили країни Азії. Зокрема, за січень-березень 2017 року азійські країни закупили українського продовольства на 2,0 млрд дол. США. “Частка Азії за цей період склала 43,5% від загального експорту аграрної продукції”, — уточнили в Інституті.
    “Понад чверть вітчизняного експорту сільгосппродукції — 28,3% — припадає на країни Європейського Союзу. За січень-березень 2017 року вони закупили українського продовольства на 1,3 млрд дол. США”, — зазначили у прес-службі.
    При цьому, повідомили в Інституті, обсяги експорту до країн Африки склали 0,8 млрд дол. США — 17,4% від загального експорту аграрної продукції.
    “За результатами І кварталу 2017 року рейтинг країн — імпортерів вітчизняної агропродукції очолила Індія, яка закупила українського продовольства на 683 млн дол. США. На другому місці — Єгипет, який імпортував з України сільгосппродукції на 455 млн дол. США”, — йдеться у повідомленні.
    Крім того, поінформували у прес-службі, значну виручку українські експортери отримали також з Іспанії (297 млн дол. США), Ірану (255 млн дол. США), Італії (228 млн дол. США), Туреччини та Нідерландів (по 226 млн дол. США).

    unn.com.ua

    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.