• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Китай дасть грошей на розвиток українського агросектору
    Опубликовано: 2017-04-26 12:00:49

    China International Agriculture Investment Corporation заявила про бажання інвестувати в український агропромисловий комплекс.

    Сьогодні відбулася зустріч міністра аграрної політики та продовольства України Тараса Кутового з головою правління Китайської національної корпорації генеральних підрядів (ССЕС) Сунь Баємом в Києві, на якій сторони домовилися про співпрацю. Зокрема, китайська сторона хоче інвестувати в український АПК

    З цією метою планується проведення Українсько-китайського форуму з аграрного розвитку, а також створення першого Китайського модернізованого сільськогосподарського Парку в Україні.

    Передбачається, що цей форум буде проходити двічі на рік в обох країнах. Перший форум-відкриття відбудеться вже у вересні цього року. Буде це в Пекіні або в Києві. Питання поки що не вирішене.

    Також під час зустрічі сторони обговорили питання зниження відсоткової ставки по кредиту, яке дозволить Державної продовольчої зернової корпорації України (ДПЗКУ) забезпечити стабільне виконання кредитних зобов'язань і розширить виробничий потенціал з постачання зернових до Китаю.

    За словами міністра, китайська сторона підтримала звернення зернової корпорації України до Ексімбанку КНР на рахунок питання за кредитом: "Зараз ми продовжуємо переговори з цього питання і приділяємо велику увагу для успішної реалізації найбільшого спільного проекту між нашими країнами", - зазначив Кутовий.

    Як повідомляв раніше в інтерв'ю НВ Бізнес в. о. голови ДПЗКУ Олександр Григорович, коли підписувався контракт, ціни на кукурудзу були практично в два рази вище, а ціна LIBOR на той період становила 0,51%. "На сьогоднішній день ціна на кукурудзу в два рази менше, а на LIBOR майже в 2,5 рази вище – 1,31%. Плюс додайте 4,5% і у нас виходить 5,8% по кредиту. Ми більше $80 млн платимо відсотків по забезпеченню кредиту", - зазначав тоді Григорович.

    За словами тодішнього топ-менеджера ДПЗКУ, міністр на переговорах з китайцями прямо сказав: ми влітку отримали від МВФ кредит та його вартість – 2,6%. "Ми написали китайській стороні офіційний лист, щоб вони пішли нам назустріч. Вони розуміють, що ситуація змінилася і умови потрібно переглядати. Ми розраховуємо на успіх у цьому напрямку", - сподівається Григорович.

    Нагадаємо, Піднебесна дала української держкорпорації в 2012 році кредит на $1,5 млрд, який використовується на закупівлю зерна для їх експорту за торговельними угодами з КНР. Оператором з китайської сторони за даним контрактом є ССЕС.

    biz.nv.ua

    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.