• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Українська земля належатиме українцям, – Олег Тягнибок
    Опубликовано: 2017-04-19 18:50:49

    Власністю народу може розпоряджатися тільки сам народ, а не найняті посередники-управителі, які виявилися банальними шулерами. Тому тільки весь український народ має право вирішувати: продавати чи не продавати свою землю. Землю, яка є виключно його «об’єктом права власності» і «основним національним багатством». Так каже наш Основний Закон – Конституція України.Про це 19 квітня 2017 року заявив лідер ВО «Свобода» Олег Тягнибок під час зборів громадян щодо ініціювання проведення всеукраїнського референдуму про заборону продажу землі сільськогосподарського призначення.
    Націоналіст наголосив, що чинна влада не має жодного права ставити питання про продаж землі.
    «Хіба ця влада має право розпоряджатися найціннішим і найсвятішим, що є в українців – землею? Якби вони перед виборами сказали людям, що вони збираються продати землю, і їх у цьому підтримав народ, то тоді було б інше питання. А так вони не мають ні морального, ні юридичного, ні будь-якого іншого права ставити питання про продаж землі сільськогосподарського призначення. За три з половиною роки вони не змогли зреалізувати жодну з ініційованих реформ. То невже ви думаєте, що земельна реформа буде успішною?» – зауважив очільник «Свободи»
    Олег Тягнибок наголосив, що українська земля сільськогосподарського призначення не має бути товаром. За його словами, «Свобода» виступає взагалі за заборону продажу сільськогосподарської землі. Олег Тягнибок зауважив, що націоналісти не виступають проти ринку землі, однак він має стосуватися землі під нерухомістю, яка є приватною власністю, і присадибних земельних ділянок. Натомість сільськогосподарські землі можуть бути об’єктом довгострокової оренди з правом родинної спадщини.
    «У державі має бути створено національний земельний банк – тільки він зможе скуповувати приватизовані паї, якщо ж людина все ж таки має бажання продати свою землю.  Водночас має існувати заборона на продаж землі іноземцям чи особам без громадянства», – зауважив Олег Тягнибок.
    Окрім того, лідер ВО «Свобода» нагадав, що прямий курс на впровадження ринку сільськогосподарської землі ще шість років тому – на початку 2011-го – взяв комуно-олігархічний режим Януковича. Водночас він зауважив, що вже тоді, коли всі «мовчали і мовчки чухали чуби», одна «Свобода» виступила з законопроектом «Про заборону торгівлі землею сільськогосподарського призначення». Із початком зазіхань правлячої верхівки на українську землю Всеукраїнське об'єднання «Свобода» розпочало широкомасштабну кампанію з недопущення цього грабунку й того ж року запропонувало ухвалити на референдумі закон про заборону торгівлі землею. Відповідні збори громадян відбулися по всій країні. Однак ЦВК, вочевидь, за вказівкою Банкової, раз у раз відхиляла ініціативи громади щодо проведення референдуму.

    vgolos.com.ua

    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.