• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • USDA знизило оцінку загальносвітового експорту пшениці
    Опубликовано: 2017-04-15 16:31:05

    В оновленому звіті Grains: World Markets and Trade аналітики USDA знизили оцінку загальносвітового експорту пшениці щодо березневої оцінки на 0,64 млн т ― до 179,58 млн т за рахунок негативних коригувань очікуваних обсягів відвантажень з боку Австралії, Канади, Росії та ін.

    Про це повідомила аналітик аграрного ринку «ПроАгро» Станіслава Ярош.

    При цьому, згідно зі звітом USDA, експорт пшениці з України навпаки очікує збільшення до 17,3 млн т (+0,8 млн т) за рахунок збільшення поставок в напрямку Індії.

    Крім того, за підсумком сезону очікується також значний приріст обсягів експортних відвантажень з боку країн ЄС (+1 млн т до 26,5 млн т), хоча показник 2016/17 МР в будь-якому випадку залишається значно нижчим, ніж результат попереднього сезону (34,69 млн т).

    «Оновлені дані демонструють деякий приріст очікуваного світового виробництва пшениці (+0,3 млн т до 751,36 млн т), яке в той же час супроводжується негативними коректуваннями оцінок внутрішнього споживання і світової торгівлі цією культурою», ― зазначила Ярош.

    В результаті, за її словами, очікуваний за підсумком сезону 2016/17 обсяг перехідних запасів було підвищено до 252,26 млн т (+2,32 млн т в порівнянні з попередньою оцінкою і +10,52 млн т в порівнянні з показником 2015/16 МГ).«Згідно з даними компанії "ПроАгро", сукупний обсяг виробництва пшениці в Україні в 2016/17 МР був оцінений в 26,53 млн т, скоротившись на 1,8% в порівнянні з показником попереднього сезону. Очікуване за підсумком сезону сумарне значення експорту зазначеної продукції з України, як очікується, складе 14,52 млн т, що на 12% нижче за аналогічний показник минулого маркетингового року», ― підсумувала аналітик.

    agravery.com

    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.